Kategóriák

Rozsdaátalakító - Rozsdagátló - KELA RUST - (1l) - Impa - 1412

Online ár!

IM 1412/1L

Új termék

 
További információk

Rozsdaátalakító - Rozsdagátló  (1l) - Impa - 1412 - KELA RUST - 

A készítménnyel egy lépésben eltávolíthatjuk a rozsdát, stabil, korrózióvédő bevonatot alakíthatunk ki.

A Kela Rust egy tej szerű, folyékony rozsdakonverter, segítségével eltávolíthatjuk a rozsdát a nehezen hozzáférhető helyeken is. Ecsettel vagy szórással hordható fel a felületre. A rozsdával egyesülve egy feketés lila színű, nagyon stabil szerves fémkomplexumot alkot, amely erősen tapad a lemezre, és meggátolja az újabb rozsda keletkezését. Kitűnő alapot képez a felületre kerülő bevonatokhoz. 

Termékinformációk

 • Méret:
 • 1000 ml
 • Kiadósság:
 • kb. 8 ÷ 10 m²/l a felület állapota szerint
 • Hígítás:
 • Felhasználásra kész, szükség esetén vízzel hígítható

Felhasználási terület

A karosszéria és az ipari területen bárhol, ahol a rozsdásodási folyamatot kémiai úton kell megállítani és átalakítani, mert a rozsdaréteget mechanikus módon nem lehet eltávolítani.

Felhasználás

Felületelőkészítés : A felületről el kell távolítani az olaj- és a zsírfoltokat, a lepergő rozsdaforgácsokat és gálma pikkelyeket. A málladozó, sós vagy kémiai anyagoktól szennyezett levegőnek kitett felületeket vízsugárral le kell mosni, mielőtt a KELA-RUST-ot felvisszük rá. A termék nedves felületre is felhordható.
Felhordás : - ecsettel, hengerrel esetleg szórópisztollyal
Hígítás : A termék felhasználásra kész állapotban kerül kiszerelésre. Szükség esetén vízzel hígítható. Soha nem szabad semmilyen típusú oldószert alkalmazni.
Javasolt rétegvastagság : Túlzás nélkül, a kezelendő rozsdaréteg vastagságának megfelelően kell felhordani. Kerülni kell, hogy a termék lefolyjon.
Száradási idő levegőn (20°C) : kb. 30 perc Átvonhatóság : legalább 3 óra elteltével. A terméknek egy bizonyos nedvességre van szüksége ahhoz, hogy hatását tökéletesen ki tudja fejteni. Tanácsos a felvitelt este elvégezni az éjszakai nedvességet kihasználva, majd másnap reggel átfesteni. 

Soha nem szabad a napon használni, vagy meleg lemezre felvinni. A túl gyors száradás következtében az eljárás nem lenne tökéletes. A reakció teljes lefolyása előtt nem szabad újrafesteni: ez kb. 3 óra normál feltételek mellett. A rozsdával borított részek kékes feketévé kell, hogy váljanak. A kezelt felület bármilyen típusú lakkfestékkel átvonható, a KELA RUST alkalmazását követő 6 ÷ 7 napon belül.

MEGJEGYZÉS: Soha ne használjon fémdobozt vagy fémből készült szerszámot! Soha ne tegye vissza az eredeti dobozba a fel nem használt maradékot, amely rozsdamaradványokat tartalmaz, mert ettől az egész bekeményedhet! FAGYRA ÉRZÉKENY! A terméket + 5 és + 10°C közötti hőmérsékleten kell tárolni.

Műszaki jellemzők

 • Szín : fehér
 • Kötőanyag tulajdonság : kelát polimer
 • Száraz filmréteg : épp vasfelületen színtelen, rozsdás vasfelületen feketés kék
 • Szárazanyag-maradék súlyban : 25% ( ± 1) Fajsúly : 1,03 kg/l ( ± 0,01) Kiadósság : 8 ÷ 10 m²/l a felület állapota szerint
 • Tárolási stabilitás : 12 hónap ép csomagolásban Megj.: 20°C-on mért adatok
 
Adatok
FelhasználásRozsdaátalakító
Méret1 liter

Menu