Kategóriák

Rozsdaátalakító - Rozsdagátló (0,5l) - Vaber - DER-TAN Blue

Online ár!

VA DER-TAN

Új termék

 
További információk

Rozsdaátalakító - Rozsdagátló  (0,5l) - Vaber - DerTan Blue 

A készítménnyel nehezen hozzáférhető helyeken is eltávolíthatjuk a rozsdát, stabil, korrózióvédő bevonatot alakíthatunk ki.

A VABER DERTAN egy folyékony rozsdakonverter, amely segítségével eltávolíthatjuk a rozsdát a nehezen hozzáférhető helyeken is. Ecsettel vagy szórással hordható fel a felületre. A rozsdával egyesülve egy feketés lila színű, nagyon stabil szerves fémkomplexumot alkot, amely erősen tapad a lemezre, és meggátolja az újabb rozsda keletkezését. Kitűnő alapot képez a felületre kerülő bevonatokhoz. Ha még nem rozsdás lemezre visszük fel a VABER DERTAN terméket, megelőzi a rozsda kialakulását.

Fontos: 10°C feletti hőmérsékleten kell felhordani, és a teljes kiszáradásig nem szabad fagypont alatti hőmérsékletnek kitenni!

Termékinformációk

 • Méret:
 • 500 ml
 • Kiadósság:
 • kb. 4 ÷ 6 m²/l a felület állapota szerint
 • Hígítás:
 • Felhasználásra kész, szükség esetén vízzel hígítható

Felhasználási terület

A karosszéria és az ipari területen bárhol, ahol a rozsdásodási folyamatot kémiai úton kell megállítani és átalakítani, mert a rozsdaréteget mechanikus módon nem lehet eltávolítani.

Felhasználás

Felületelőkészítés : A felületről el kell távolítani az olaj- és a zsírfoltokat, a lepergő rozsdaforgácsokat és gálma pikkelyeket. A málladozó, sós vagy kémiai anyagoktól szennyezett levegőnek kitett felületeket vízsugárral le kell mosni, mielőtt a Der-Tan terméket felvisszük rá. A termék nedves felületre is felhordható.
Felhordás : - ecsettel, hengerrel esetleg szórópisztollyal
Hígítás : A termék felhasználásra kész állapotban kerül kiszerelésre. Szükség esetén vízzel hígítható. Soha nem szabad semmilyen típusú oldószert alkalmazni.
Javasolt rétegvastagság : Túlzás nélkül, a kezelendő rozsdaréteg vastagságának megfelelően kell felhordani. Kerülni kell, hogy a termék lefolyjon.
Száradási idő levegőn (20°C) : kb. 30 perc Átvonhatóság : legalább 3 óra elteltével. A terméknek egy bizonyos nedvességre van szüksége ahhoz, hogy hatását tökéletesen ki tudja fejteni. Tanácsos a felvitelt este elvégezni az éjszakai nedvességet kihasználva, majd másnap reggel átfesteni. 

Soha nem szabad a napon használni, vagy meleg lemezre felvinni. A túl gyors száradás következtében az eljárás nem lenne tökéletes. A reakció teljes lefolyása előtt nem szabad újrafesteni: ez kb. 3 óra normál feltételek mellett. A rozsdával borított részek kékes feketévé kell, hogy váljanak. A kezelt felület bármilyen típusú lakkfestékkel átvonható, a Der-Tan alkalmazását követő 6 ÷ 7 napon belül.

MEGJEGYZÉS: Soha ne használjon fémdobozt vagy fémből készült szerszámot! Soha ne tegye vissza az eredeti dobozba a fel nem használt maradékot, amely rozsdamaradványokat tartalmaz, mert ettől az egész bekeményedhet! FAGYRA ÉRZÉKENY! A terméket + 5 és + 10°C közötti hőmérsékleten kell tárolni.

Műszaki jellemzők

 • Szín : fehér
 • Kötőanyag tulajdonság : kelát polimer
 • Száraz filmréteg : épp vasfelületen színtelen, rozsdás vasfelületen feketés kék
 • Szárazanyag-maradék súlyban : 25% ( ± 1) Fajsúly : 1,03 kg/l ( ± 0,01) Kiadósság : 4 ÷ 6 m²/l a felület állapota szerint
 • Tárolási stabilitás : 12 hónap ép csomagolásban Megj.: 20°C-on mért adatok

 
Adatok
FelhasználásRozsdaátalakító
Méret0,5 liter

Menu